Velkommen til og kontakt os

Velkommen til campinghygge.dk, hvor du hurtigt kan få et overblik over nettets søgemaskiner og hoppe videre til dem via linkene herunder. Du kan også læse relaterede artikler om alt lige fra hvordan du bruger søgemaskiner, hvordan du får din hjemmeside højere op på søgemaskinernes sider og en masse sjove tricks og easter eggs til og på søgemaskinerne. Har du tips, ris, ros eller andet andet, så kan du maile os på maistro@campinghygge.dk

Sådan får du den bedste campingferie

Sommervarmen skyller ind over Danmark, som en bølge over en strand. Dine børn har endelig fået sommerferie, og om få uger får du det også. Du ser frem til at kunne afholde en skøn ferie i den danske sommer. Er der en bedre måde at nyde det danske vejr og din sommerferie på end ved at tage på en camping ferie?

Din campingferie starter allerede hjemme
Inden du starter bilen og kører afsted, er der en masse ting, som skal forberedes. Forarbejdet er vigtigt for, at du får den bedste campingferie.

Campingpas
De fleste danske campingpladser kræver et gyldigt campingpas. Så vil du på campingferie, så er et campingpas påkrævet. Vil du campe i udlandet, så er det langt fra alle campingpladser, der påkræver dette. Alligevel er et campingpas godt at have, da det fungerer som Id-kort, og du derfor ikke behøver aflevere eget pas.

Planlæg rute
Alt efter ønskede destination, så er det en god idé at være forberedt på, hvor turen egentlig går hen, da der alt efter sæson kan være fyldt, og man derfor skal have booket plads. Særligt hvis turen eksempelvis går til Sydeuropa, hvor de populære steder nærmest er umulige at komme ind, medmindre du har booket i forvejen.

Papirarbejde og afgifter
Når du kender ruten, så kan du også bedre være forberedt på forskellige tunnel-, vej- samt broafgifter. Særligt i udlandet kan man risikere at skulle betale motorvejsafgifter for at kunne køre på vejene. Du skal desuden have alle dine papirer som registreringsattester på bil og campingvogn med, så du ikke løber nogen risiko.

Campingvognens vægt

Når du skal pakke din campingvogn, er det en god ide at tænke på vægtfordeling.
Fingerreglen er, at de tunge ting pakkes i bunden, mens de lette placeres så højt som muligt.
Til eksempel bør du placere gryder, mad- samt drikkevarer, tasker med tøj, bøger m.m. i underskabene, og de lette ting som papir, klude, og spil i overskabene.

Det er vigtigt, at I ikke overskrider vognens maksimale vægt, når I pakker.
Overvej derfor hvilke ting, I pakker ned. En god ide er her at have en pakkeliste, hvor du holder øje med hvor meget vægt, der pakkes i campingvognen. Det kan også være en fordel af købe specielt campingudstyr i stedet for at bruge det hjemmefra, da de er designet til at veje og fylde mindre. Da de ofte er af plast- og letvægtsmaterialer, går de desuden ikke så nemt i stykker.
Det frister at udnytte alt den ekstra plads, men husk… I skal også selv kunne være i den!

Campingvognens vægt skal desuden være i balance, da der gives de bedste køreforhold og højere sikkerhed ved, at campingvognens tyngdepunkt ligger så lavt som muligt og helst lige over akslen.
De ting der vejer meget som fortelt og teltstænger, bør derfor placeres lige over akslen.
Tages dette ikke seriøst, så bliver vognen hurtigt ustabil og slingrer nemt.

Kugletryk
Campingvognens kugletryk skal være korrekt, da et for højt kugletryk kan mindske forhjulenes greb i vejen, og det har sine konsekvenser, når man kører på glat eller løst underlag. Er kugletrykket for lille, så kan man risikere, at campingvognen ligger uroligt på vejen, og begynder at slingre.
Du skal derfor sørge for at trykket er så stort som muligt, men at trykket ikke overskrider campingvognens/bilens grænse for, hvor stort trykket må være. På denne måde er du sikret de bedst mulige køreforhold.

Skal Fido medbringes?
Hvis du skal have din hund med på camping, så skal du holde øje med, om det er tilladt at medbringe sin hund på campingpladsen.
Når I har udvalgt jer en passende campingplads, så husk at pakke hundens fornødenheder: alt lige fra hundelegetøj, hundemad, hundesnor, kurv m.m.
Hunden skal ligesom jer selv også have et pas, så dette skal også planlægges inden afrejse.

Tempo 100-godkendelse¨
Foretrækker du lidt ekstra fart på bilen, så kan man søge om den såkaldte tempo 100-godkendelse. Med denne godkendelse kan du få lov til at køre med 100 km/t med din campingvogn (eller med din trailer) på motorvejen, og op til 80 km/t på landeveje og motortrafikveje. Dette er særdeles velegnet, hvis I vil udenfor Danmark. Skal I videre igennem Tyskland, skal I også skaffe en tempo 100-godkendelse i Tyskland, da disse Danmark og Tyskland endnu ikke har anerkendt hinandens tempo-100 regelsæt.

Gode råd til ferie

1. Leg og spil

Husk brætspil, kortspil, bøger m.m. så familien har noget at samles om.
Det lyder banalt, men det er hyggeligt, og det er ærgerligt at glemme spillene derhjemme.

2. God tid

Det at være ude i god tid, det betyder mere, end man umiddelbart går og tror. Hvert år lejer tusind af campister campingvogne. Mange planlægger i ekstremt god tid, så for at være sikker på, at alle vogne ikke er udlejet i den uge i sommerferien, hvor man gerne vil afsted, så er det en god ide at være på forkant. Er uheldet ude, så har nogle campingpladser små hytter, man kan leje.

3. Beliggenhed spiller en stor rolle

Alt efter om det er en campingferie for voksne eller for børn, bør man tænke i de omgivelser campingpladserne har. Har man børn med, så er det en god ide, at tage til en campingplads ikke for langt fra strand eller eventuelle legeland m.m. – Hvis man derimod har brug for en mere stille ferie, så skal man nok lede efter en roligere campingplads.

4. Gå ikke ned på udstyr

Legesager som vand og skovl til børnene, når de skal i vandet, eller et løbehjul til den ældste søn, er ikke værd at gå ned på, når man skal rundt nogle steder. Det er dette udstyr, som kan gøre forskellen mellem en god dag på stranden og en kedelig dag på stranden, hvor børnene hellere vil søge ind i campingvognen med en iPad.

5. Legekammerater til børnene

For også at kunne få lidt voksetid, så er det måske en god ide, at finde nogle jævnaldrende børn hos andre familier, som børnene kan lege med. På den måde kan man måske tilsnige sig nogle pauser, hvor børnene underholder sig selv, og forældrene endelig kan nyde den bagende sol og en glad kop kaffe.