Tag på campingtur i en lukketid

Annonce

Mens Danmark er lukket pga. Corona pandemien, er campingpladserne det desværre også. Det er uvist, hvornår de vil åbne igen, og det kan godt blive et problem. Udlandsrejser er nemlig endnu mere usikre end åbningen af de nationale campingpladser. Og når så mange danskere skal holde deres ferien herhjemme, hvor skal de alle tage hen? Hoteller åbner næppe før campingpladserne.       Skal vi så selvkarantæne os også i sommerferien?

Det er også uvist, hvor megen sommerferie der overhovedet bliver. Skolerne vil nok holde ferielukket, de kan ikke bare lave fuldstændig om på deres årsplaner.

Men selv i en tid hvor samfundet er lukket ned, er der muligheder. Det gælder bare, at få øje på dem.

Besøg hinanden i familien

De familiemedlemmer og venner du i forvejen har kontakt med, kan du også besøge uden større fare. De gængse forholdsregler skal du dog overholde, i alles interesse. I takt med at både Corona tests og antistoffer tests bliver mere udbredt, bliver det også mere sikker at komme i kontakt med andre.

Her er de campingmuligheder der umiddelbart er tilgængelige, også inden samfundet bliver helt åbent igen:

  • Camping i egen have – Måske har du allerede prøvet det med børnene. Det er altid en mulighed. Det er naturligvis ikke den samme slags campingtur, du får på en campingplads, men det er sjovt og spændende. Det giver dig også mulighed for at se din have fra nye vinkler og med nye øjne.
  • Camping på ”vilde” teltpladser – Vi har ikke allemandsret i Danmark. Men der findes en række steder rundtom i landet, hvor det er tilladt at campere med telt, eller endda med autocamper.
  • Naturstyrelsens sheltere – Der findes også mange sheltere, som er under Naturstyrelsen. Men der skal du lige høre dig om, hvor vidt du må bruge dem. Det kræver altid tilladelse fra Naturstyrelsen, at bruge en shelter.
  • Farm camping – Det er op til farmeren, om du må bruge hans land til at campere på. Så er det jo bare at spørge om lov. Nogle vil måske kræve betaling, andre vil bare nikke ja til det – eller ej.

En lille huskeseddel

Tag alt med, så du er selvforsynende og ikke behøver at komme i nærkontakt med andre. En campingtur i et overvejende lukket samfund skal organiseres anderledes. Jo mere selvforsynende du er, jo mindre har du brug for nærkontakt med andre. Og det er noget vi skal undgå på, indtil videre, ubestemt tid.

Andre ting der kan gøres i stedet for camping

De danskere der har egen have er virkelig privilegeret nu. Mange der ikke har, er også begyndt med at anlægge en lille køkkenhave, i højbede, kasser, krukker etc. I princippet kan alle beholdere bruges, store som små. Med den slags bede får du faktisk et meget højt udbytte pr. kvadratmeter. Det gælder om at have en næringsrig jord, og dertil kan du bl.a. bruge stenmel. Stenmel er fyldt med værdifulde mineraler og sporeelementer. Du kan også bruge det til meget andet i haven og til anlæg.

Indlægs forfatter: admin