Tag de gode opskrifter med på ferie

Annonce

På ferien ønsker du ofte at forkæle dig og dine familie lidt ekstra godt når det kommer til mad og drikke. Den hyggelige campingferie skal ikke være en undtagelse trods de få midler du ellers har at gøre godt med. Alligevel skal vi ikke miste tøjlerne helt, men have en god kost, så det ikke bliver lige så svært at komme tilbage i dagligdagens rytmer, når arbejdet igen kalder. Læs herunder 4 gode tips til, hvad menuen kunne stå på til den kommende ferie.

1.      Det lækre og sunde tilbehør

Salater runger negativt i manges øre, trods det kan gøres lækkert og festligt med blot få ændringer. De fleste forbinder en tilbehørs-salat, som en salat alene bestående af iceberg, agurk og tomat. Det kan dog blive kedeligt i længden. Du kan i stedet bruge sæsonens frugter og bær og blande dem sammen med ristede pinjekerner. Hvis du laver en lækker olie med gode krydderurter, så kan du med god fordel bruge denne til salaten, for at tilføre den ekstra smag. Har du god tid derhjemme, kan du gøre ligesom klidmoster som tager ud og finder nye ekstra opskrifter .

2.      Grill-mesterens valg

Ingen dansk campingtur uden en webergrill. En grill forbindes typisk med rigtig mandemad bestående af bøffer og pølser. Grillmad behøver dog ikke kun at være kød, men du kan med god grund grille grøntsager med timian og hvidløg således du får sundt mad med masser af smag. Denne slags mad kræver ej andet end en grill og derfor ikke en masse forskelligt udstyr. I kan eksperimentere med nye brød-opskrifter og bage jeres egne flutes til maden. Det giver altid en anden oplevelse at spise mad, som du selv har lavet fra bunden.

3.      Mad over bål

Når I nu er afsted på familieferie, så skal I også sammentømres som familie. Derfor er det godt at være fælles om madlavningen, så børnene også inkluderes på en anden måde, som de nødvendigvis ikke gør derhjemme. Camping er ofte forbundet med friluftsliv, så lav derfor jeres mad over bålet og prøv den primitive madlavning af. Den oplagte slags mad at lave over bål er en god grøntsagssuppe. I kan bruge alle de madrester, som I har fra de forrige dage og bruge dem i suppen. På den måde mindsker I også madspild. Når I laver mad over bål, så er der typisk blot plads til en gryde og derfor skal det stå og passe sig selv meget, således I har tid til familiehygge i mellemtiden.

4.      Festmåltidet

Den sidste aften skal den gode ferie fejres. I har tænkt over sundhed hele ugen, så i dag er der plads til et lækkert stykke kød og en god smagfuld rødvin. De fleste campingpladser har et mindre køkken til rådighed, som I kan benytte til at fin gøre feriens sidste måltid. Lav eventuelt en form for tapas, hvor I laver en masse små retter, hvor børnene også kan være med til at vælge hvad menuen skal stå på. Eventuelle madrester kan I spise til frokost den efterfølgende dag og vinen kan I nyde omkring bålet til aften.

 

Indlægs forfatter: admin