Sådan undgår du, at din teenager starter på rygning

Betalt indhold.

En af bekymringerne som forældre kan være frygten for, hvad de unge mennesker nu finder på, når du ikke selv er til stede. Du kan fortælle så meget du vil om, hvor dårligt rygning er for helbredet, men som ung er det ikke sikkert, at der tænkes så meget i de baner. Det kan være svært for nogle unge, hvis alle deres venner også ryger, og så kan det desværre ske, at de ender med at være helt afhængige af cigaretterne. Der er selvfølgelig løsninger ud af dette, og vi giver dig lidt forskellige råd i denne artikel.

 

E-cigaretter

Hvis dit barn er startet på rygningen, kan du forsøge at hjælpe ham eller hende ud af det. Det kan du gøre ved blandt andet at foreslå en e-cigaret. Du kan købe sådan en til dit barn. Det kan være, at det også er mere lokkende, når der kan være forskellige dufte og smage. Det er ikke, fordi det er godt, hvis dit barn ender med at ryge e-cigaret, men det er bedre end almindelige cigaretter, og de kan fås uden nikotin, så det ikke er nær så skadeligt.

 

Det er ikke sejt

Mind dit barn om, at det på ingen måde er sejt at stå og ryge. De er nok ikke glade for at indrømme det, men der er mange, der starter af sådan nogle årsager. Det er kikset at ryge, og det kan du fortælle dit barn. Du kan også minde dit barn om, hvor meget det lugter. Det kommer til at sidde på tøjet og overalt på ham eller hende, og det er langt bedre at dufte af parfume end af røg. Til sidst kan det ende med at være en meget dyr udgift for ham/hende, hvis afhængigheden ikke kan stoppes og blot udvikler sig. Det er mange penge om måneden.

Indlægs forfatter: admin