Dette skal du vide om camping som ny campist

Hvis du går og overvejer at springe ud som campist, men aldrig har prøvet det før, er der en del ting, du bør vide og tage stilling til. Camping er blevet mere og mere populært blandt danskerne, og mange vælger denne ferieform om sommeren. Stikord i forhold til camping er frihed, hygge, nærhed, familie, natur og gode minder. Hvis disse ting tiltaler dig, bør du læse videre og blive klædt på til at blive en vaskeægte campist. Og husk på at campingferie ikke har nogen aldersbegrænsning, så det er aldrig hverken for tidligt eller for sent at komme i gang.

 

Frihed til at træffe beslutninger løbende

Som campist er du mobil, fordi du har din ”feriebolig” med dig i form af et telt, en campingvogn, din autocamper, camp-let eller lignende. Det er dig der bestemmer, hvor du vil tage hen, og mulighederne er mange. Som campist har du dermed frihed til at træffe beslutninger løbende på din ferie, fordi du ikke skal lade dig begrænse af en destination, hvor du fx har booket hotel eller anden feriebolig. Hvis stedet du kommer frem til, ikke lever op til dine forventninger, hvis du hellere vil se noget andet, eller hvis vejret er dårligt – så har du netop friheden til at rykke videre til en ny destination. Det eneste du skal være opmærksom på i denne forbindelse, er at populære campingpladser, kan være fyldt op, og derfor skal du være forberedt på, at du nogle steder ikke kan få plads, hvis du ikke har reserveret på forhånd. Det er dog værd at huske på, at hvis der ikke er plads det ene sted, så er der højest sandsynligt det næste. Derudover hjælper nutidens teknologi med til, at du hurtigt kan tjekke op på, om der er plads det sted, du er på vej hen.

 

Camping kan have forskellige budgetter

Camping er ikke nødvendigvis billigt, men det er heller ikke nødvendigvis dyrt. Du kan campere på et lille budget, og du kan campere luksuriøst og noget dyrere. Det er helt op til dig, hvor mange penge du vil bruge på det. Jo mere primitivt du ønsker at leve, jo billigere kan du også gøre det. Der er dog altid et minimum at betale, uanset hvordan du vender og drejer det. Ferie koster penge, men du kan selv sammensætte din ferie på camping, og sørge for at det ikke bliver meget dyrt. Lån penge hvis du mangler lidt kapital, til at fuldende de drømme du har i forhold til at holde en god ferie. Det kan fx bare være et mindre beløb, der sikrer dig, at pengene strækker ferien ud, og at du ikke skal gå på kompromis med nogle grundlæggende ting.

Som ny campist kan du starte i telt på et lille budget, for at se om ferieformen er noget for dig. Hvis du bliver grebet af det, kan du senere leje en campingvogn eller autocampere eller ligefrem investere i nogle af disse. Man behøver dog ikke rykke videre til campingvogn eller autocamper, hvis du befinder dig fint i et telt.

 

Du kan campere i hele verden

Camping er muligt i hele verden. Det kan dog være en idé at starte ud i Danmark som ny campist. Eller i hvert fald i Skandinavien. På denne måde kan du hurtigt vende hjem, hvis det slet ikke er noget for dig. Når du ved hvad det er, og har styr på det grundlæggende, kan du rejse ud i verden og campere. Kun fantasien sætter grænser for hvor du kan tage hen. Stort set alle lande i verden har en campingkultur på den ene eller den anden måde, og især i Europa og vestlige lande ligner den Danmarks. Inden du camperer i udlandet, kan det være en god idé at sætte dig ind i det pågældende lands regler for camping.

 

Husk at undersøge hvor du må campere

Du må ikke bare slå telt op, eller stille din campingvogn/autocamper hvor du vil i naturen. Når du camperer skal du primært holde dig til de officielle campingpladser. Der er dog ingen regler uden undtagelser – fx må autocampere gerne parkere på rastepladser for at hvile, men man må ikke slå lejr. Derudover kan du med dit telt besøge over 1.000 forskellige naturlejrpladser landet over. Dog har hverken biler, campingvogne, autocampere, motorcykler eller andre motordrevne køretøjer adgang til pladserne. På nogle af pladserne er der opstillet Shelters, man kan sove i. Disse muligheder er mest relevante at benytte sig af, hvis man som campist er på vandre- eller cykelferie.

Indlægs forfatter: admin